Sporočilo
  • eZasebnost direktiva EU

    Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

    Več o piškotkih

    eZasebnost direktiva EU

Cvetličarna Zvonček

Cvetličarna ZvončekPogovarjali smo se s strokovnjaki za cvetje iz cvetličarna Zvonček. V nadaljevanju preberite zanimive odgovore in nasvete, prepričani smo, da vam bodo prišli prav ob načrtovanju poroke.

 

 

Koliko časa pred poroko je smiselno naročiti cvetje?

Po prve informacije za poročno cvetje je najbolje priti kar nekaj tednov pred poroko, saj je cvetje pomemben del poročnega slavja. Dober cvetličar vam bo svetoval glede cvetja, barve in oblike šopka in ostale

cvetlične dekoracije glede na vaše želje in  »cvetlični« proračun. Kakšen teden ali dva pred poroko pa je dobro imeti že dodelan načrt cvetlične dekoracije, da se zagotovi želeno cvetje in dobra kvaliteta.

Imava prostor za svečanost, nimava pa še poročnih oblek, ali je z izbiro cvetja bolje počakati?

Tudi v tem primeru se lahko pride po prve informacije že pred izbiro obleke. Če imate že določeno vsaj barvo oblek, lahko dorečemo kar nekaj stvari. Za dokončen dogovor pa je bolje počakati na obleke, da je vsa cvetlična dekoracija v skladu z oblačili.poro_na_pagoda1

Kakšna je razlika v kvaliteti sezonskega domačega cvetja in cvetja, ki pride iz daljnih dežel?

Seveda je razlika v kvaliteti, ki se kaže v obstojnosti cvetja. Uvoženo cvetje je gojeno prav za to, da nam kot rezan cvet ostane dalje, zato je za poročno cvetlično dekoracijo bolj primerno. Če pa stranka izrecno želi lastno, domače cvetje, pa ji tudi ustrežemo.

Ker imava majhno poroko, bi rada privarčevala. Kaeri so "must have" zraven poročnega šopka, katerega cvetja oz. aranžmajev ne smeva izpustiti?

Nujen je samo poročni šopek, vendar priporočamo vsaj naprsne šopke za priče in cvetlični namizni aranžma, ki je postavljen pred mladoporočenca na slavju, saj da cvetje poseben pridih fotografijam.


Bi svetovali metanje cvetja, namesto riža?

Svetujem kombinacijo obojega. Riž ima poseben pomen, saj simbolizira rodnost, z metanjem cvetja in cvetnih lističev pa mladoporočencema zaželimo, da bi bila njuna skupna zakonska pot mehka, brez večjih ovir in problemov.


Kako se odločiti za cvetličarja?

Najbolje se je odločiti za cvetličarno oziroma cvetličarja, ki ga poznate in oni kot stalno stranko poznajo vas in vaše želje. Če pa še nimate izbrane »svoje« cvetličarne, je najbolje slediti ustnim reklamam in priporočilom.

 

Po čem prepoznamo izkušenega in dobrega cvetličarja?

Dober cvetličar bo najprej prisluhnil vašim željam in jih, seveda, poskusil izpeljati. Če boste v kakšni dilemi, vam bo predlagal druge, izvirne rešitve. Ne vsiljuje svoje volje, vendar  bo kot dober cvetličar želel predstaviti še druge možnosti.


Kakšni so trendi poročnega cvetja za letošnje leto?

Prvo pravilo nasploh je, da je šopek in ostala cvetlična dekoracija všeč vam, saj je to vaš dan. Letošnji trendi pa so, da šopek in ostala dekoracija vsebuje vaš osebni dotik. Trend je, da šopek vključuje nekaj posebnega, kar ima poseben pomen ravno za mladoporočenca.

To je lahko čipka mamine poročne obleke, ovita okrog pecljev poročnega šopka, lahko je babičina broška, prstan ali medaljon s sliko v sredini šopka, lahko je očetov manšetni gumb ali je dodana biserna ogrlica vaše tete, ki sramežljivo pogleduje izmed cvetja.

Oblikujte svoj lasten šopek, ki bo najbolj odražal vaše želje, počutje. Lahko dodate tudi zelišča kot so rožmarin, sivka, meta, ki oddajajo prijeten vonj. Lahko izberete cvetje, ki ima za vas poseben pomen ali barve, ki vam prinašajo veselje in mir. Dovoljeno je skoraj vse.

Koliko različnega cvetja naj se prepleta v poročnem šopku, če želimo, da bo deloval elegantno?

Najbolje je izbrati čim manj različnega cvetja in, seveda, čim manj barv in podobne  odtenke.


Cvetličarna ZvončekKatero cvetje je najbolj obstojno za poroko poleti, ko je vroče?

Ker cvetje primerno zaščitimo oziroma podaljšamo obstojnost z zato namenjenim sprejem, skoraj ni cvetja, ki ne bi bilo primerno. Nekoliko manj primerne so res občutljive cvetlice, kot so gardenije, anemone, nevestice, alstromerije,…

Komentarji (0)Add Comment


Napišite komentar

zmanjšaj | povečaj

security code
Vpišite prikazane znake


busy
 

Novičke na hitro

Stop
Play

Unikatna poročna obleka z Nadin Studiem

nadin_studio1Poročna obleka je za nevesto najpomembnejša ob načrtovanju poročnega dne. Vsaka nevesta si želi biti na poročni dan najlepša, posebna in v popolni obleki. Za dovršen videz in unikatno je najbolje izbrati po meri zašito poročno obleko.

Preberite več...
RizVN Login